Q&A

Welkom! 

Op deze pagina vind je meer informatie over de werkwijze en het verloop van een fotosessie. 

Mijn fotografiestijl is het best te beschrijven als puur en tijdloos, met alle aandacht voor jou en je kind. Kleuren, achtergronden, fotoprops,... worden gebruikt om het portret te versterken. 

Newborn sessies

Wanneer boek ik het beste een newbornsessie?

Om een vrij moment in mijn agenda te garanderen, is het aangeraden me te contacteren voor de baby geboren is. Baby’s geboorte laat zich vaak niet plannen, maar zo kan ik rond de periode van de geboorte ruimte in mijn agenda vrijhouden.

Wat is het verschil tussen een Mini newborn sessie en een volledige newborn sessie?

Een mini newborn sessie heeft een tijdslimiet van 1,5 uur. Hierdoor hebben we minder tijd om baby in slaap te sussen. We fotograferen de baby daarom wakker of in slaap, met een nadruk op foto’s met de baby ingebakerd of wrap. De focus ligt op de baby alleen, dus geen foto’s met ouders of broer en zus. Deze sessie is perfect voor ouders die graag enkele professionele foto’s van hun newborn willen, maar geen volledige sessie.

Een volledige newborn sessie geeft ons meer tijd om de baby te laten slapen en verschillende poses en props te gebruiken. Meer tijd geeft ons ook meer controle, waardoor we ook tijd hebben voor broer, zus en familiefoto’s.

Wat is de beste leeftijd voor een newborn fotosessie?

Een fotosessie tussen de 1 en 2 weken na de geboorte is ideaal. Als de baby wat ouder is, wordt hij hij zich meer bewust van zijn omgeving en slaapt hij minder diep en minder makkelijk door de typische newbornposes tijdens de fotosessie.

Waarom vindt een newborn fotosessies altijd in je fotostudio plaats?

Mijn ruime en gezellige fotostudio is helemaal ingericht om het mooiste resultaat te garanderen.
Natuurlijk licht, de juiste temperatuur en met alle materiaal voorhanden verloopt de sessie vlotter dan op locatie.

Wat mag ik verwachten tijdens een newborn fotosessie?

Sit back, relax & enjoy ;-) Een gewone sessie duurt vaak 3 à 4 uur, met tijd voor voedingen, pamperwissels en troostmomentjes. Omdat je baby meestal bloot is tijdens de sessie wordt de studio verwarmd, kleed je dus niet te warm.

Wat moet ik aandoen?

Als je graag mee op de foto wil (een herinnering voor later, ik raad het ten zeerste aan!) en je bent geen fan van de huid op huid look, breng dan een aantal neutrale, zachtgekleurde kledingstukken mee. Kleuren als crème, grijs en bruin zijn rustig en neutraal en geven alle aandacht aan je baby.

Wat moet ik meebrengen?

De fotostudio is overladen met dekentjes, mutsjes, wraps en props, maar het is altijd leuk om zelf iets mee te brengen. Probeer witte en glanzende materialen te vermijden. Haarbandjes met grote bloemen nemen de aandacht van het gezichtje van je baby weg.

Broer en zus.

Een familiefoto met een oudere broer of zus is een must. Er is genoeg ruimte en speelgoed in de studio zodat je kind kan spelen. Breng wel iemand mee die ondertussen op je oudste kind(jes) kan passen.

Baby sessies

 

Wat is de beste leeftijd voor een babysessie?

Er zijn veel leuke fases in baby’s ontwikkeling, maar deze 2 momenten springen er fotografisch uit:
hoofd optillen vanuit buiklig (vanaf 3 à 4 maanden)
zittende baby (vanaf 8 maanden)

Hoe lang duurt een babysessie?

Een babysessie duurt meestal 1,5 à 2 uur en vindt meestal in de ochtend plaats.

Wat moet ik meebrengen?

Een favoriet speelgoedje of een lekker iets om te eten, kan je baby soms in de juiste stemming brengen. Breng liever te veel dan te weinig mee ;-) Samen met jou bekijk ik wat mooi en bruikbaar is voor de foto.

Wat moeten ik en mijn baby aandoen?

Baby met een bloot buikje blijft mijn topfavoriet, maar kleding kan ook een leuk en speels accent aan een foto geven. Outfits mogen goed aansluiten en niet te groot zijn. Vermijd grote patronen en logo’s.

Na de fotosessie

Ongeveer 2 weken na de fotosessie vind je een bericht in je mailbox met een link naar de foto’s. Foto's kunnen bekeken en gedownload worden in webresolutie met logo. De prijs van een fotosessie is exclusief prints en hoge resolutiebeelden.
Verwacht je aan minstens 30 à 40 tal kwalitatieve beelden, die door mij met zorg geselecteerd en verwerkt zijn tot de mooiste herinneringen. Alle beelden worden zowel in kleur als zwart wit getoond.

Tijdens een fotosessie worden er meer foto’s gemaakt, maar enkel de beelden die voldoen aan de door mij vooropgestelde kwaliteitseisen, worden uiteindelijk getoond.

Speciale deals of tegemoetkomingen zijn bijzonder oneerlijk naar andere klanten toe, die wel de gewone prijs betalen. Daarom wordt er niet over de prijs onderhandeld.

Na de fotosessie kunnen bijbestellingen geplaatst worden. Foto's worden minstens 1 jaar bewaard.