Welkom in de nieuwe fotostudio!

Een nieuwe fotostudio deed me nadenken over… een nieuwe blog. want yes!…

in juni 2018 opende ik een nieuwe fotostudio op het Antwerpse Zuid.

akevandervelden-photography-studio

De studio is gelegen in een klein gezellig straatje dat aan de ene kant uitkomt aan de Scheldekaaien en aan de andere kant in de Kloosterstraat.

Hoe rustig de Goedehoopstraat is, zo levendig is de Kloosterstraat. Een mooie combinatie. Om nog maar te zwijgen over de vele leuke winkeltjes in de buurt die mijn inspiratie blijven prikkelen.

akevandervelden-photography-studio

Het is de eerste keer dat mijn studioruimte grote etalageramen heeft en daar ben ik ZO blij om. Met het ruime daglicht in de studio ben ik ook all the way gegaan met plantjes. Mijn groene vingers zijn nog niet helemaal op punt (tips altijd welkom), maar ik kan er echt van genieten om de plantjes te zien groeien en bloeien in mijn omgeving.

akevandervelden-photography-studio

De studio is opgedeeld in 2 onderdelen. De achterste ruimte is gereserveerd voor newborn sessies. Daar is het rustig, met de nodige privacy en genoeg ruimte voor een luxueuze beanbag en mooie props en dekentjes. Zo kan de fotosessie zo smooth mogelijk verlopen.

akevandervelden-photography-studio

akevandervelden-photography-studio

De voorste ruimte is de plaats waar de andere fotosessies, zoals baby-, kinder- en portretfotografie plaatsvinden. Het is een mooie en praktische ruimte met leuke hoekjes voor creatieve invalshoeken. Met kinderen ga ik ook heel graag naar buiten tijdens de fotosessie en ik heb al een aantal erg leuke plekjes ontdekt in de buurt van de fotostudio.

akevandervelden-photography-studio

akevandervelden-photography-studio

Er is een kleine bar waar je drank en wat versnaperingen vindt voor tijdens de fotosessie. Een newbornsessie kan toch een 3 tal uurtjes duren, dus zorg ik graag wat mee om ‘de inwendige mens te versterken’, zoals dat heet.

akevandervelden-photography-studio

In de buurt is er een speeltuin en ook verschillende leuke eetgelegenheden. Je kan dus zeker na de fotosessie nog wat in de buurt blijven rondhangen.

Nieuwsgierig? Ik hoop jullie zeker een keertje te mogen verwelkomen in de fotostudio!

Groetjes,

Ake.

Ontvang gratis een pdf met tips voor mooie babyfoto's met je smartphone.

Meest recente posts - Alle posts

 • Tienerfotografie: the GAP YEARS

  July 06, 2020

  De tienertijd, dat zijn vaak letterlijk de gap years. Het is die ‘awkward’ fase waarin je geen kind meer bent, maar ook nog niet volwassen. Het is de periode waarin je het minst gefotografeerd wordt en daar wou ik graag verandering in brengen. Een persoonlijk fotoproject dus, waarin ik tieners graag met zelfvertrouwen in beeld breng.

 • Covid-19 update - Heropening fotostudio vanaf 19 mei 2020

  May 10, 2020

  Ake van der Velden Photography heropent de deuren vanaf 19 mei. Ik sta graag weer voor je klaar voor je fotosessie op locatie en in de fotostudio. Lees de blogpost om alles te weten te komen voor alle veiligheidsmaatregelen en informatie.

 • Een fotoreportage op het ritme van je baby.

  January 17, 2020

  De geheime saus voor je newborn en baby fotosessie? Na verschillende cursussen in binnen en buitenland kwam ik tot een verrassende conclusie. Lees er alles over in de blogpost.

 • Wat staat er in de newborn fotosessie checklist voor ouders?

  October 05, 2019

  Een newborn fotosessie van je pasgeboren babytje is vaak de eerste grote uitstap als een nieuw gezin. En dat brengt soms wat stress met zich mee. Maar dat is helemaal niet nodig! Met de volgende tips zorg ik er graag voor dat je newborn sessie zo fijn mogelijke verloopt.

 • Iedereen verdient een mooi (zakelijk) portret van zichzelf

  August 12, 2019

  Vandaag ben je de jongste versie die je van jezelf kan zijn. Durf jezelf te tonen zoals je NU bent. Want hoe groot het cliché ook is, er is er echt maar één zoals jij. Ake vertelt alles over de geplande zakelijke portrettendagen.

 • Wanneer boek ik het beste een newborn fotosessie?

  June 04, 2019

  Ake legt uit wanneer het ideale moment is om je newborn te laten fotograferen...

 • Wat is Tween fotografie?

  May 20, 2019

  De pre-teen tijd is een emotionele, soms wat verwarrende periode, waarin het zelfvertrouwen van je kind nog een flinke boost moet krijgen. Maar deze leeftijd verdient het ook om in de verf gezet te worden.

 • Waarom foto’s van jou en je newborn zo belangrijk zijn.

  February 06, 2019

  Foto’s als herinneringen van die eerste weken, de eerste dierbare foto’s als nieuw gezin, … Ik zie het als gedocumenteerde momenten van pure liefde.

 • Wrapping technieken oefenen met een StandInBaby doll.

  October 31, 2018

  Enkele weken geleden kwam Pip, een StandInBaby doll, een weekje op bezoek in de fotostudio.

 • Welkom in de nieuwe fotostudio!

  October 16, 2018

  Een nieuwe fotostudio deed me nadenken over… een nieuwe blog. Want yes!… in juni 2018 opende ik een nieuwe fotostudio op het Antwerpse Zuid.